Нью-Йорк знову став найбільшим фінансовим центром світу

Економіка, Новини, Суспільство

Нью-Йорк шостий рік поспіль очолює список найбільших фінансових центрів світу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на в огляд фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group, яка розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI).

Зазначається, що Нью-Йорк обігнав Лондон у рейтингу восени 2018 року і відтоді зберігає за собою лідерство.

Порівняно з попередньою версією рейтингу від березня цього року, кількість балів у Нью-Йорка збільшилася до 763 з 760, а в Лондона, який посідає другу позицію, – з 731 до 744. Замикає трійку лідерів Сінгапур, який додав 19 балів.

Далі в списку йдуть Гонконг, Сан-Франциско, Лос-Анджелес і Шанхай.

На відміну від березневої версії рейтингу, на восьмому місці опинився Вашингтон, який змістив Чикаго на одну позицію і піднявся одразу на три щаблі вгору. Дебютантом серед 10 провідних фінансових центрів світу цього року стала Женева.

Найрізкіше падіння в рейтингу – на 35 позицій – у Москви (114-те місце). Санкт-Петербург опустився зі 115-го на 118-й рядок.

Жодного з українських міст в рейтингу немає.

Індекс світових фінансових центрів вперше опублікували 2007 року, його оновлюють кожні пів року (нинішній випуск став 34-м) та складають на основі різних статистичних даних та опитувань.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.