Обличчя тих, хто виходить з пекла: фотографи показали світлини бійців прикарпатської “десятки” (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Обличчя тих, хто йде на штурм, знаючи, що може не повернутись. І обличчя тих, хто виходить з пекла, розуміючи, що тепер воно навіки з ними.

Світлини бійців “десятки”, які відважно боронять країну на фронті, опублікувало подружжя Libkos на своїй Instagram-сторінці, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

“За кожною відбитою посадкою, за кожним відбитим бліндажем та міліметром землі – кров наших людей.

За півтори роки війни ці слова вже майже ніхто не сприймає, звучить як просто банальність.

Але твоє ставлення різко змінюється, коли ти стоїш перед цими людьми і дивишся їм просто в очі.

Відчуваєш весь той біль та страх, який здається просто неможливим опанувати, але вони його здолали. І долають щодня”, – зазначено у дописі.

— Вони кажуть бути нормальними. Як після такого будеш нормальним?


Це слова важко контуженого хлопця. Ще сорок хвилин назад він був в самому пеклі, впевнений, що не вийде звідси.

Рушаючи медеваком в бік стабпункту він починає говорити й не може зупинитись. Слова важко розібрати, в нього порушена координація та артикуляція, але ця фраза вкарбовується у свідомість.


— Ті, хто кажуть, що їм не страшно – брешуть. Страшно всім. Кожного разу страшно. Але ж ми тут, – каже водій машини, якою вночі ми заїжджаємо разом з піхотою просто на нуль.


Хлопці заступають на позиції. Напругу можна різати: треба в лічені хвилини вигрузити бк та провізію, ми стоїмо просто на відкритій місцевості в 200 метрах від ворога. Кожен «вихід» – всі на мить завмирають. Чуємо «прильот» десь в 300 метрах від нас.


— Швидше, швидше!


Машина забирає поранених та полеглого побратима. Їдуть всі разом. І мертві, і живі, в тісному кузові. Голова загиблого хлопця всю дорогу бʼється об мою руку.

Це лише один день, один маленький епізод.


— Найважче те, що ми більше не відчуваємо тієї підтримки. Хтось в теплі, вдома з сімʼєю, а ми тут. А там ми вже майже нікому не потрібні.

На фото – героїчні учасники штурму та медики @10brygada_edelveys

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.