У Києві підпалили притулок для котів: більшість тварин загинули (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

У Києві на Теремках вночі підпалили притулок для котів “Котобаза”. Більшість тварин, які перебували в ньому, загинули.

Представниця притулку Наталія повідомила, що з семи кошенят, яких доставили у одну із ветклінік, вижило лише одне.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “УП.Життя“.

У притулку впевнені, що подія не випадкова, адже вогонь розповсюдився дуже швидко. Крім того, неодноразово виникали конфлікти з місцевими мешканцями. Лише 20-го вересня на базу вдерлися та вкрали тарілочки для котиків, новий віник і високий совок.

“Скажіть, друзі, такий зумисний підпал тваринок може трапитися в європейській країні? Майже тридцять років доглядаю безпритульних тваринок?” – питає обурено Наталія.

Також волонтерка зазначає, що було чутно й вибухи, коли бігла допомагати тваринам.

“Не могла повірити, коли по телефону й у вайбері мені кричали, що горять котики… Бігла з усіх сил, а в обличчя бив запах згарища… Полум’я було таке, неначе хтось кинув запалювальну пляшку… А ще були якісь вибухи”, – каже вона.

За словами Наталії, коли пожежники загасили полум’я, слідча група оглянула згарище, то небайдужі місцеві мешканці розібрали уцілілих кошенят.

У притулку розповіли “Українській правді. Життя”, що постраждали переважно маленькі кошенята. Дорослі котики привчені приходити у певний час на годування до бази, потім вони її покидають.

Попри трагедію, допомагати тваринам, які вижили, у притулку продовжать. Також у притулку повідомили, що відповідні свідчення про інцидент передали до поліції.

Правоохоронці з’ясували, що на момент пожежі в притулку перебувало 60 котів, а загинуло 7. Решту з опіками доставили у ветклініку.

Слідчі Голосіївського управління поліції розпочали розслідування за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, що спричинило тяжкі наслідки.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.