Перші танки Abrams уже в Україні – Зеленський

Війна, Новини, Політика

Джерела в Міноборони США повідомляють, що перші американські танки Abrams вже доставлені в Україну – на кілька місяців раніше від початкових оцінок. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на New York Times, посадовців Міноборони США, Зеленського в Telegram.

Згодом президент Володимир Зеленський підтвердив, що танки уже в Україні: ” “Абрамси” вже в Україні й готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію постачання”.

Більше танків M1 Abrams буде відправлено в найближчі місяці, сказали посадовці, зазначивши, що ті танки, які були відправлені в Україну в суботу, стали першими з 31, які адміністрація Байдена пообіцяла відправити.

Посадовці не уточнили, скільки саме танків було доставлено до цього часу.

Раніше видання Politico писало, що спочатку в Україну відправлять 6-8 танків.

M1 Abrams будуть серед інших танків в арсеналі України, які вона може використати для просування і, можливо, звільнення утримуваних Росією територій у східних і південних регіонах України.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.