Нацкомісія зі стандартів мови дозволила писати слово “росія” з малої букви

Війна, ДІТИ, Новини, Політика, Суспільство

Тепер написання назв “російської федерації” з малої букви не буде вважатися відхиленням від норм в текстах неофіційного характеру.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Національну комісію зі стандартів державної мови.

Йдеться про слова “російська федерація”, “росія”, “москва”, “московія”, “московське царство”, “російська імперія””, “державна дума рф” тощо.

У комісії додають, що ухвалили рішення на засіданні 15 вересня “зважаючи на героїчну боротьбу Українського народу за Незалежність Української Держави, взявши до уваги звернення в соціальних мережах Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук про написання назви країни-агресора з малої букви”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.