З бюджету США на оборону можуть вилучити $300 млн для України через ультраправих

Війна, Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Лідери республіканських фракцій у Конгресі США обговорюють можливе вилучення фінансування допомоги Україні в розмірі 300 мільйонів доларів із оборонного бюджету, щоб розблокувати голосування за інші бюджетні питання.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на CNN.

За даними двох джерел CNN, вилученням статті про військову підтримку України з законопроєкту про асигнування у сфері національної оборони лідери республіканців у Палаті представників і Сенаті прагнуть переконати ультраправе крило партії схвалити інші бюджетні видатки.

Така ідея обговорюється на тлі чергового провалу голосування за оборонний бюджет США в Палаті представників у четвер. Відповідні законопроєкти останні понад 60 років користувались двопартійною підтримкою.

Оскільки ультраправі республіканці нижньої палати Конгресу раніше вже пропонували вилучити 300 мільйонів доларів допомоги Україні, такий крок може допомогти залучити їхні голоси.

Але, як додає CNN, незрозуміло, чи підуть на це помірковані представники Республіканської партії, які вже обурені діями ультраправих колег.

Зазначимо, що 300 мільйонів доларів, про які йдеться, стосуються фінансування програми “Допомога Україні в забезпеченні безпеки”, яка існує з 2014 року, коли Росія здійснила вторгнення в Україну.

Вона не пов’язана з додатковим фінансуванням у розмірі 24 мільярдів доларів, яке Білий дім просить виділити для забезпечення потреб України до кінця цього року – і яке так само блокується в Палаті представників ультраправими республіканцями.

Частина правого крила республіканців на чолі з Дональдом Трампом стверджують, що Штати дають Україні занадто багато допомоги й повинні зосередитися на внутрішніх пріоритетах.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.