Бронетехніка ЗСУ вже діє за останньою лінією оборони росіян у Запорізькій області − ISW (карта)

Війна, Новини, Політика

Українська бронетехніка уже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень, які наразі проривають українські сили на заході Запорізької області, хоча ще рано стверджувати, що ЗСУ повністю прорвали цей оборонний шар окупантів, пише Інститут вивчення війни.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  ISW

“Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, вказують на те, що українська бронетехніка просунулася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень типу “зуби дракона”, які є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова). Однак незрозуміло, чи утримують українські війська ці позиції”.

Повідомляється, що аналітики вперше спостерігають, що українські сили використовують бронетехніку за межами російської тришарової оборони.

ISW наголошує, що присутність української бронетехніки за останньою лінією нинішнього російського оборонного шару вказує на те, що українці забезпечили прорив перших двох ліній цього шару у достатній мірі для того, щоб перекинути свою техніку вперед.

“Здатність українських військ перекинути бронетехніку до найпотужніших російських оборонних рубежів, призначених для їх зупинки, і прорвати їх, а також керувати цією технікою поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливою ознакою прогресу в українському контрнаступі”, − наголошують аналітики.

 

КАРТА З САЙТУ ISW

ISW зазначає, що додаткові геолокаційні відеозаписи, опубліковані 20 і 21 вересня, вказують на те, що українські війська просунулися також на захід і південний захід від Вербового.

Таким чином російські війська, які наразі обороняються в західній частині Запорізької області, не змогли перешкодити українським військам поступово, але впевнено просуватися вперед з середини серпня.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.