Україна отримала від Швеції 10 танків Stridsvagn 122 з навченими екіпажами

Війна, Новини, Політика

Україна отримала 10 шведських танків Stridsvagn 122, укомплектовані українськими екіпажами, які пройшли навчання у Швеції.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Збройних сил Швеції.

 “Ми дали їм все, що могли, – чудову техніку і хороші знання. Ми бажаємо їм успіхів у звільненні своєї країни”, – сказав командувач операціями штабу сухопутних військ Матс Людвіг.

Танки перебувають в Україні вже деякий. Шведські військові стежать за українськими колегами в соціальних мережах, наскільки це можливо.

Stridsvagn 122  – шведський основний бойовий танк третього покоління, що є ліцензованим німецьким танком Леопард 2А5, в конструкцію якого внесено різні зміни.

Stridsvagn 122 надійшов на озброєння шведських ЗС у 1996 році, до 1998 року налічувалося 180 танків, а до 2022 року — 120 одиниць, десяту частину вирішили передати ЗСУ.

Раніше Данія оголосила, що спільно з іншими країнами закуповує додаткові 45 танків для України – серед них і 15 модернізованих Т-72.

Крім того, міністр оборони Ллойд Остін, відкриваючи засідання контактної групи з питань оборони України 19 вересня, анонсував передачу Києву танків M1 Abrams найближчим часом.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.