1000 доларів США за тимчасову непридатність до військової служби: поліцейські Івано-Франківщини викрили та затримали голову ВЛК (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

35-річний заступник директора районної лікарні, а водночас і голова військово-лікарської комісії районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, видавав військовозобов’язаним чоловікам завідомо неправдиві довідки. Відтак сприяв незаконному перетину через державний кордон України. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Національну поліцію України.

Під час досудового розслідування було встановлено, що 35-річний медик організував схему видачі військовозобов’язаному чоловіку довідки військово-лікарської комісії щодо тимчасової непридатності до служби за станом здоров’я. Задля цього він фіктивно оформив чоловіка на стаціонарне лікування. Ця неправдива довідка надавала військовозобов’язаному право виїзду за кордон. Обійшлась вона йому у 1000 доларів США . Саме такий хабар отримав посадовець, а опісля був затриманий поліцейськими у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою та сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України. Йдеться про ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до злочинної діяльності, а також перевіряють причетність затриманого до вчинення інших аналогічних злочинів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.