Достукуються до свідомості: як на Прикарпатті закликають людей не спалювати сухі рослини

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській області за останні два тижні збільшилась кількість виїздів пожежників, однак без летальних випадків, які були торік.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на начальника Головного Управління ДСНС України в Івано-Франківській області під час етеру телеканалу “Галичина”.

Однак, на думку Володимира Чернецького, якщо впродовж наступних днів буде суха погода, то рятувальники прогнозують збільшення кількості пожеж.

“Буде підвищений клас пожежної небезпеки, також люди спалюватимуть трави.

Це, як правило призводить до того, що пожежі розповсюджуються: на поля, необроблені ділянки землі, в ліси тощо”, – каже надзвичайник.

Разом з тим, прикарпатські рятувальники всіляко намагаються уникнути таких випадків.

“В першу чергу ми звертаємось до свідомості людей, через ЗМІ чи соціальні мережі.

Ми розповідаємо про наслідки паління: гинуть рослини, тварини, забруднюється навколишнє середовище.

До того це призводить й до загоряння людських будівель, майна, а також й смерті”, – пояснює Чернецький.

Крім того, цього року на шістьох осіб накладено штрафи, які передбачені Статтею 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

20 людей притягнуто до відповідальності за Статтею 71,1 кодексу України про адміністративні правопорушення. А також п’ятьох покарали за Статтею 71.

“У 90 випадків пожеж, причина — це людська недбалість”, – додав надзвичайник.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.