В трьох громадах Івано-Франківщини покращуватимуть доступність та мобільність на дорогах і тротуарах

Новини, Суспільство

Тлумацька, П’ядицька та Нижньовербізька громади, які є членами Асоціації розвитку ОТГ Прикарпаття, розробляють місцеві бюджетні програми покращення доріг та тротуарів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на АГЕНЦІЮ РОЗВИТКУ ОТГ ПРИКАРПАТТЯ.

В Тлумачі відбулося засідання робочої групи, яка напрацьовує програму. Основна її мета – забезпечити та покращити умови доступності, мобільності, проїзності та доїзду громадського транспорту.

«Тлумацька громада велика за площею, села віддалені від центру до 20 кілометрів. Тому проїзність доріг є важливою з точки зору надання якісних послуг для мешканців. Усі, хто живе в громаді, мають мати однакові умови доступності до закладів охорони здоров’я, освіти, культури та адмінцентру», – відмічає Ігор Мельничук, виконавчий директор МАОМС «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття».

Поганий стан дорожньої інфраструктури і, як результат, обмежена транспортна доступність, мобільність, часто стають істотною перешкодою для економічного і туристичного розвитку громад. Тому покращення якості та управління дорогами та тротуарами є частиною Стратегії розвитку цих громад.

«В усіх трьох громадах місцеві бюджетні програми покращення якості та управління дорогами та тротуарами, які зараз в розробці, відповідають пріоритетам Стратегії розвитку громад. Свого часу вони були розроблені фахово, і тому сьогодні ці напрямки вже реалізуються», – додає Ігор Мельничук.

Місцеві бюджетні програми покращення якості та управління дорогами та тротуарами Тлумацька, П’ядицька та Нижньовербізька громади розробляють за участі міжнародних партнерів – Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.