У Москві затримали співробітника компанії з виробництва ударних дронів – ЗМІ

Новини, Політика

В п’ятницю в Москві затримали співробітника однієї з компаній з виробництва безпілотників за підозрою в “зливі” даних в інтернеті. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на російське пропагандиське видання “РІА Новості“.

За словами інформатора пропагандистів у правоохоронних органах, чоловік мав доступ до “якоїсь важливої інформації” про компанію, яку виклав на портал GitHub (веб-сервіс для хостингу IT-проектів – ред.).

Затриманий працював мережевим інженером у фірмі “Кронштадт”.

У компанії підтвердили, що він дійсно розповсюджував відомості конфіденційного характеру, перебуваючи при виконанні посадових обов’язків. На сайт github.com він викладав комерційні таємниці, персональні та технічні облікові записи, а також діючі паролі до них.

У зв’язку з цим порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 183 КК РФ “Незаконне отримання та розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.