У річці на Тлумаччині загинула риба. Результати дослідження води

Новини, Суспільство

На річці Дуструв у місті Тлумач зафіксували масову загибель риби.

Як повідомили у БУвРі, фахівці лабораторії здійснили відбір проб води з р. Дуструв, лівої притоки р. Тлумачик,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-Інфо .

“З метою встановлення факту забруднення р. Дуструв, лабораторією проводиться ряд досліджень на визначення хімічних та фізико-хімічних показників якості поверхневої води, пріоритетних забруднюючих речовин з Переліку 45+ та елементного складу, зокрема важких металів. В день відбору проби визначено вміст розчиненого кисню у воді, азоту амонійного, нітритів, ортофосфатів, хлоридів, кальцію і магнію та зафіксовано водневий показник рН і мінералізацію. Результатами досліджень виявлено перевищення вмісту азоту амонійного у 3,4 рази відповідно до нормативів якості поверхневої води. Повний спектр досліджень відібраної проби буде надіслано відповідним органам згідно зі зверненням”,- йдеться у повідомленні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.