Через Карпати – за кордон: заблокували «зелений коридор» для ухилянтів (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство
«Зелений коридор» діяв у гірській частині Прикарпаття, коштувала така «мандрівка» від 2,5 до 3 тисяч доларів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на обласну поліцію.
Коридор організували троє фігурантів. Їх протиправну діяльність оперативно викрили та зупинили поліцейські спільно зі співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області.
Групі осіб слідчі уже повідомили про підозру. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.
Слідчі встановили, що злочинну схему з незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків організував 39-річний мешканець Чернівецької області. До незаконної діяльності він залучив ще двох спільників, одна з них – жінка. Вона допомагала з пошуками клієнтів, а також консультувала їх.
Другий спільник транспортував «ухилянта» до визначеного організатором місця. Це гірський масив, що знаходиться за декілька кілометрів від державного кордону. Надалі організатор отримував кошти від клієнта та транспортував його до кордону. А уже звідти вони пішки переходили на територію Румунії.
Поліцейські провели обшуки у зловмисників. Вилучили численні речові докази, які вони використовували у своїй протиправній діяльності: мобільні телефони, гірський мотоцикл, зошити з чорновими записами, банківські картки тощо.
За фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон трьом фігурантам повідомлено про підозру у за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.
Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.
Наразі поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної діяльності злочинної групи, а також «ухилянтів», яких уже переправили за кордон.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.