Не підлягають мобілізації: актуальний перелік тих, кого не призиватимуть до війська

Новини, Суспільство

В Україні вже 566-й день триває повномасштабна війна. Через російську агресію процес загальної мобілізації продовжили до 15 листопада 2023 року.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Мобілізація в Україні розпочалася 24 лютого 2022 року і постійно триває. Жодних хвиль мобілізації немає.

В Україні військовозобов’язаними є усі громадяни віком від 18 до 60 років, за винятком певних категорій осіб, визначених законом.

Так, у воєнний час відстрочка від призову за станом здоров’я може надаватися призовникам на строк до двох місяців.  За медичними показаннями вона може бути продовжена на два місяці та втретє — на такий самий термін.

Після завершення відстрочки має бути проведений повторний медогляд для розв’язання питання придатності до військової служби.

Разом з тим, у 2023 році Міноборони оновило список хвороб для оцінки придатності до військової служби.

Відтак, в Україні затвердили новий розклад хвороб, згідно з яким оцінюється придатність до військової служби та впорядковано проходження служби обмежено придатними.

Відомо, що зміни до Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ внесені наказом Міністерства оборони від 18 серпня 2023 року № 490. При цьому чинності вони набули 25 серпня.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.