Україна повернула контроль над “Вишками Бойка” в Чорному морі – ГУР

Війна, Новини, Політика

Україна повернула під контроль бурові газовидобувні та нафтовидобувні платформи неподалік від окупованого Криму, відомі як “Вишки Бойка”, заявляє українська військова розвідка. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Вишки Бойка” – це бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі.

Росія окупувала “Вишки Бойка” у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики і для розміщення засобів РЛС.

“Унікальну операцію зі встановлення контролю над “Вишками Бойка” провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль були повернуті бурові платформи “Петро Годовалець” та “Україна”, а також СПБУ “Таврида” і СПБУ “Сиваш” (самопідіймальні бурові установки – ред.).

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС “Неву”, що може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.