Після успішної спецоперації з Мі-8 значно зросла кількість росіян, що хочуть здатися − Юсов

Війна, Новини, Політика

Кількість вояків РФ, які хочуть здатися Україні у полон зросла на 70% після успішної спецоперації українських спецслужб “Синиця”, під час якої російський пілот Максим Кузьмінов перегнав до України російський гелікоптер Мі-8.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в ефірі Радіо Свобода.

 “Є дуже стрибок по лінії “Хочу жить” окремо і по інших каналах зв’язку. Після успішної операції “Синиця” з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій. Звернення на державний проєкт “Хочу жить” – стрибок відбувся приблизно на 70 відсотків за день” – сказав Юсов.

Коментуючи інформацію з Telegram-каналів про те, що особі, яка передасть Україні винищувач МіГ, дадуть 2 мільйони доларів, Юсов сказав, що “ця інформація носить більше характер такої легенди і народної ініціативи”, але “винагорода за МіГ буде”.

“Хочу жить” – державний проєкт ГУР, який покликаний допомогти військовослужбовцям РФ безпечно здатися в полон українським Збройним силам і зберегти своє життя. Проєкт гарантує у разі здачі в полон утримання військовослужбовців згідно з нормами Женевських конвенцій.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.