Бойова медикиня Марія Корчинська з Івано-Франківщини отримала нагрудний знак «Золотий хрест»

Війна, Новини, Політика

Випускниця фахового медичного коледжу ІФНМУ, 22-річна Марія Корчинська нині є бойовою медикинею і майже рік рятує військовослужбовців на фронті. 24 серпня, на День Незалежності України, їй вручили нагрудний знак головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Івано-Франківськ.

Марія Корчинська родом із села Липівка Рогатинської громади. У фаховому медичному коледжі ІФНМУ здобула фах медсестри.

У жовтні 2022 року Марія Корчинська прийняла присягу на вірність народу України й одразу ж вирушила на фронт. Відтоді рятує українських військових на Запорізькому напрямку. Основний обов’язок бойового медика на фронті — вчасно та якісно надавати допомогу пораненим, каже Марія Корчинська.

«Найважче, коли до нас привозять «300», і ти розумієш, що в нього поранення несумісне з життям. Він ще дихає, але врятувати його нереально», — розповідає дівчина.

У червні 2023 року після удару авіабомби Марія отримала поранення в руку, ногу та забій грудної клітки. Медикиня під час лікування розпочала збір на потреби для військових.

«Ми хочемо зараз зібрати на турнікети. Нам вже пообіцяли, що їх придбають. І також на батарейки для рацій і дрона. Не вистачає якісних турнікетів, не вистачає ізраїльських бандажів, оклюзійних пов’язок, декомпресійних голок. Гемостатичних бинтів також дуже бракує», — каже Марія Корчинська.

30 червня її відзначили почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест». На День незалежності нагороду їй вручили особисто.

Дівчина каже: свідомо ризикує власним життям, аби мати змогу рятувати тих, хто захищає Україну.

«Життя — така штука, що ніхто не знає, де він буде завтра. Я хочу бути там, де потрібна», — каже Марія Корчинська.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.