Шість громад Івано-Франківщини отримали електровелосипеди для соціальних працівників (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Шість громад Івано-Франківської області отримали електровелосипеди для соціальних працівників. Таку безкоштовну допомогу надала швейцарська благодійна організація “Terre des Hommes”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Протягом наступних кількох днів отримати електричні велосипеди мають ще вісім громад повідомляє менеджер проєктів цієї організації Антон Білюк. 

З його слів, такий транспорт від “Terre des Hommes” громади отримають безкоштовно. Вартість цього проєкту — приблизно пів мільйона гривень.

Антон Білюк розповів, що громади Івано-Франківщини отримали електровелосипеди для соцпрацівників

Менеджер проєктів швейцарської благодійної організації “Terre des Hommes” Антон Білюк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Запас ходу електровелосипеда без підзарядки — 30 км, розповідає Антон Білюк. А за годину можна повністю зарядити. Також позаду є кошик, в якому можна перевезти 30 кг вантажу. Розганяється він до 35 км на годину.

“Ідея виникла минулого року, але ми довго шукали фінансування, донора, який би погодився саме на цей напрям і підтримку. Була така історія, коли соціальний працівник з Верховини, щоб доставити допомогу дітям, зранку йшов у якесь віддалене гірське село і лише наступного дня повертався додому. Відстань між населеними пунктами — достатньо велика, і захотілося трішки допомогти громадам”, — пояснює Антон Білюк.

Соцпрацівниця Снятинської громади Аліна Ткачук, яка опановує їзду на електровелосипеді, каже, що спочатку було трішки важко, але вірить, що “практика дасть свої плоди”.

Аліна Ткачук вчиться їздити на електровелосипеді

Соцпрацівниця Снятинської громади Аліна Ткачук. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

На електровелосипеді возитимуть продукти соціально вразливим сім’ям. Загалом таких у Снятинській громаді є 52, розповіла директорка Територіального центру соціального обслуговування Галина Дороніна.

Заступник голови Рожнівської громади Мирослав Погрибенник каже: у їхній громаді двоколісний велосипед є досить звичним транспортом, тому триколісний соцпрацівники опанують швидко.

Заступник голови Рожнівської громади Мирослав Погрибенник розповів про електровелосипеди для соцпрацівників
Заступник голови Рожнівської громади Мирослав Погрибенник. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Зазвичай соціальний працівник відвідує своїх підопічних тричі на тиждень, за потреби — завозять продукти. Соцпрацівники допомагають їм приготувати їжу чи поратися по господарству”, — каже Мирослав Погрибенник.

Як розповів менеджер проєктів організації “Terre des Hommes” Антон Білюк, триколісні електровелосипеди передали Рожнівській, Снятинській, Кутській, Яблунівській, Верховинській, Делятинській громадам.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.