Мали збирати кошти на ЗСУ: в Івано-Франківську влада не дозволила проводити “вибори” блогера Лебіги

Новини, Суспільство

“Голосуйте за Лебіговича” – подібні заклики та меми останніми днями заполонили соцмережі. Популярний стример Михайло Лебіг, родом із Шепетівщини, став ще популярнішим.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Все почалося з жарту про вибори, яке стало вірусним трендом у соцмережах. Під час однієї із трансляцій його шанувальники придумали жарт, начебто “депутат” Лебігович – “майбутній президент України”.

І цього тижня Лебіга оголосив, що всі жартуни про його балотування можуть проголосувати гривнею.

“Лебігович” разом з фондом “Повернись живим” влаштують спеціальну благодійну акцію, в рамках якої українці зможуть “проголосувати” за блогера, пожертвувавши гроші на потреби армії – 100 грн дорівнюватимуть одному “голосу”.

Так, “виборчі дільниці” мали бути у 8 містах України, зокрема й в Івано-Франківську.

Втім, блогер повідомив, що в Івано-Франківську нічого не буде, бо не отримали дозволу від влади. Обґрунтування просте — запізно попередили

“Влада вирішила, що наша історія – це масовий захід, на погодження якого потрібно було повідомити за 14 днів до самого заходу. Ми не подали, бо придумали це лише кілька днів тому.

Ми люди хороші, тому не будемо порушувати закон, тож 3 вересня не буде нічого. Івано-Франківськ – єдине місто, де виникли такі проблеми. Франківці, тоді будете донатити і голосувати онлайн”,- сказав Лебіга у сторіс Інстаграм.

Додамо, для проведення масових заходів як в Івано-Франківську, так і в області дозволу місцевої влади не достатньо. Остаточний дозвіл на проведення дає Рада оборони.

Організаторам потрібно звернутись за погодженням до районної військової адміністрації не пізніше ніж за два тижні до проведення заходу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.