Росіяни примусово мобілізували близько 60 тисяч чоловіків на окупованій території − ГУР

Війна, Новини, Політика

З початку 2022 року Росія примусово мобілізувала до своєї армії від 55 000 до 60 000 чоловіків на тимчасово окупованих територіях України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління розвідки у Telegram, представник ГУР Андрія Черняка у  коментарі для програми “Донбас Реалії”.

“Це насильницька мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, вони приходили на ті нечисельні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей − просто переодягали та відправляли на фронт”.

За даними представника розвідки, людям обіцяли, що вони будуть на другій чи третій лінії, але насправді відправляли на передову.

Черняк також додав, що росіяни зганяють до свого війська і студентів з окупованих українських територій.

Він розповів, що студентів відправляли на фронт просто з занять − без належної підготовки.

Черняк підкреслив, що єдина реальна можливість вижити для мобілізованих з окупованих територій − за першої ж можливості здатися в полон.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.