Туристки з Харкова під Говерлою розпиляли колибу, щоб розвести всередині вогнище (відео+фото)

Кримінал, Новини, Суспільство, Туризм

Під час весняного походу на Говерлу туристки з Харкова вирішили зігрітися, а замість дров використали частину дерев’яної колиби.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

В’ячеслав Жегар, франківський мандрівник і організатор активних турів в гори, ще в квітні оприлюднив відео, як дві туристки під час походу на Говерлу вирішили зігрітись у покинутій колибі. Одна з жінок замість дров вирішила використати деревину, з якої побудовано будівля. Жінка сама напиляла частину сволока, поки її подруга розводила серед колиби вогнище, пишуть Версії.

«Чудове відео сильної жінки в поході», – підписав відео В’ячеслав Жегар.

Це ж саме відео організатор походів виклав і в YouTube:

«Пиляєм колибу, щоб зігрітись! Говерла. Похід по Карпатам!»

За кадром гід коментує, що їм вдалось знайти для тимчасового прихистку чудове місце.

Як тобі пиляється? Тяжко? Жіноча робота, але доводиться допомагати. Зате не холодно. Правда? Яке місце для багаття ми знайшли класне – старий підгнивший сарай. Його ж ми потрішки і палимо. Харків одобряє?», – коментує у відео Жегар.

Кадри зі знищенням покинутої колиби викликали неоднозначну реакцію серед користувачів соцмереж.

«Ну й хитрий же ти. Якщо що, то колибу розібрала і спалила туристка зі схвалення іншої. Я тебе розумію, вони приїхали і поїхали, а тобі там жити і по горам ходити».

“Харьков одобряє”, що ви руйнуєте сарай для худоби (і чабани навесні будуть вас матюкати ) … а ви розпалите вогнище, будете дихати розпареним смородом , а потім писати: “ЯК ми класно переночували”.

«Будь яка (навіть напівзогнила власність) – це чужа власність ! Власник теж може використати її хоча б для вогнища»

«Як таких Земля носить? Чуже майно убивають….Таким лікуватись потрібно».

«Всі ми любимо гори і бачили колиби. Багатьом вони рятують життя особливо в зимний період і весною ( навіть тимчасова кибитка лісорубів). Але не всі знають, що то є приватна власність. Чийсь дід чи прадід збудував важким потом. Цінуйте чужу приватну власність. Бо для них вона безцінна…А для суспільства вона несе історичну і культурну спадщину. Недавно натрапив випадково на цей ролик. Люди веселяться при пилянні колиби і розводять вогнище в середині колиби. Люди схаменіться! Як це назвати? Автор спочатку колибу назвав сараєм, а потім виправився. Автор – не дитина і має знати елементарні речі…Найбільше дивує, що автор з великим досвідом і має свою компанію по туризму «ВсеВГори». Також водить дітей в гори…. За скільки походів він повністю спалить колибу? Нагадую, що він водить дітей в гори. Який приклад він показує їм? Ті ж діти також почнуть палити. Тому що дядько гід показав…Я напевне чогось не розумію…», – написав Петро Мельник.

В коментарях до відео В’ячеслав Жегар показав стан колиби і розповів, що вона непридатна для прихистку.

«Це гнила хата, з гнилою підлогою і заваленою гнилою стіною тому, і тримається міцно. Ми любимо багаття , коли треба сидіти довгий час в одному місці. Шкода не нанесена бо це згнивші руїни стайні…», – пояснив гід.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.