Прикордонники про “вагнерівців” у Білорусі: Нагнітають ситуацію

Війна, Новини, Політика

У Державній прикордонній службі зазначають, що Білорусь використовує російських найманців “ПВК Вагнер” для нагнітання ситуації, їхня ж кількість і місцерозташування в РБ наразі не становлять загрози для України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на речника Держприкордонслужби Андрія Демченко в ефірі національного телемарафону.

За словами Демченка, ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, безпосередньо по лінії держрубежа – спокійною.

Прикордонники не фіксують поблизу кордону якогось переміщення техніки чи особового складу жодних підрозділів, які би могли становити загрозу для України.

Але звісно, пильна увага прикута до перебування російських найманців з приватних військових компаній на території РБ.

За даними ДПСУ, наразі “вагнерівців” на території Білорусії трохи більше 5 тисяч і вони перебувають на значній відстані від кордону з Україною.

“Проте підрозділи розвідки, в тому числі розвідки Держприкордонслужби продовжують відстежувати умови їхнього перебування, як вони будуть у подальшому залучені, і наскільки вони становитимуть загрозу Україні.

Зараз бачимо, що вони більше нагнітають ситуацію, в тому числі стосовно країн Європейського союзу. Це такий собі один із факторів впливу, який вони продовжують використовувати”.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, нібито бійці “ПВК Вагнер” його “напружують”, бо хочуть атакувати Польщу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.