Навальний назвав терориста Стрєлкова “політичним в’язнем” (відео)

Новини, Політика

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого влада РФ запроторила у в’язницю, заявив, що арешт колишнього офіцера ФСБ лідера терористів “ДНР” Ігоря Стрєлкова (Гіркін) незаконний, і Стрєлков – політичний в’язень.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Навального у Telegram.

“Ігор Стрєлков затриманий незаконно. Доти, доки він залишається під вартою за цим безглуздим і очевидно політично вмотивованим звинуваченням, він є політичним в’язнем.

Раніше Стрєлков був засуджений судом Нідерландів у процесі, який, з моєї точки зору, відповідає принципу незалежності суду. У будь-якому разі факт убивства 298 пасажирів “Боїнга” має бути розслідуваний Росією, а всі винні – понести справедливе покарання. Сам Стрєлков не заперечує своєї участі в бойових діях в Україні в невизначеному статусі. Усе це теж має бути розслідувано й отримати справедливу оцінку суду.

@gudzinskiyrost #навальний #крим_не_бутерброд #москва #россия #росія #гірькін #стрєлков #зеленський🇺🇦 #путін #путин #война #контрнаступзсу🇺🇦 #украина #україна #україна #крим ♬ оригінальний звук – Рост Гудзінський

зараз Стрєлкова заарештовано не за звинуваченням у скоєнні справжнього злочину, а за фіктивною і сфабрикованою справою про екстремізм. Говорячи просто – за критику влади. А конкретно Шойгу і Путіна”.

Навальний заявив, що “Стрєлков став жертвою своєї власної влади” і не варто над цим зловтішатися, бо це “означає публічно підтримувати беззаконня”.

21 липня російський Міщанський суд заарештував до 18 вересня терориста і критика влади РФ Ігоря Стрєлкова (справжнє прізвище Гіркін) за обвинуваченням у “закликах до екстремізму”.

Стрєлков (Гіркін) станом на 23 липня перебував у двомісній камері СІЗО “Лефортово” у Москві. У нього є телевізор і холодильник, він уже скористався бібліотекою.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.