Івано-Франківськ увійшов до ТОП 5 громад, які забезпечують ЗСУ квадрокоптерами

Новини, Суспільство

Надійний тил – сильний фронт: Івано-Франківськ у п’ятірці громад, які купили для військових найбільше квадрокоптерів.

У сучасному військовому арсеналі квадрокоптери займають особливе місце, дозволяючи військовим виконувати різноманітні завдання з високою ефективністю та точністю. Водночас це розхідний матеріал, який потребує постійного поповнення. Івано-Франківськ активно долучався до купівлі дронів для військових.

Віктор Мазярчук, голова правління Центру дослідження фіскальної політики та радник Голови Рахункової палати, проаналізував закупівлі квадрокоптерів з місцевих бюджетів.

«За 5 місяців 2023 року з 129 місцевих бюджетів майже 250 млн грн були спрямовані на закупівлю квадракоптерів та їх частин», – йдеться в повідомленні.

Мазярчук також оприлюднив список громад, які найактивніше долучають до забезпечення фронту дронами. Серед лідерів – Івано-Франківськ.

ТОР 5 найбільших:

  1. місто Дніпро – 68 млн грн
  2. місто Луцьк – 14 млн грн
  3. місто Лисичанськ – 13 млн грн
  4. місто Івано- Франківськ – 9 млн грн
  5. селище Опішня – 9 млн грн

Радник Голови Рахункової палати просить українців подякувати керівникам та жителям громад за правильні видатки з місцевих бюджетів.

Загалом в Івано-Франківську діє чимало ініціатив допомоги військовий. Зокрема днями міський голова Руслан Марцінків повідомив про старт нової програми – місто виплачуватиме по 20 000 гривень з бюджету кожному військовослужбовцю, мешканцю Івано-Франківської громади, на закупівлю спорядження. На програму наразі виділено 200 мільйонів гривень.

На даний час Івано-Франківськ вже перерахував 146 мільйонів гривень на потреби військових.

«Це працює наступним чином – щонайменше 20% податку на доходи фізичних осіб перераховують у вигляді субвенцій військовим частинам, які зареєстровані в Івано-Франківську», – повідомив міський голова.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.