Орденом “За мужність” III ступеня посмертно нагородили бійця прикарпатської “десятки” Василя Кваснюка (фото)

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом “За мужність” III ступеня стрільця-снайпера 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Василя Кваснюка.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Указ про присвоєння відзнаки Зеленський підписав 6 червня 2023 року.

Василь Кваснюк народився у 1978 році. У лавах ЗСУ служив сержантом, стрільцем-снайпером. Воював у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Боєць проживав у селищі Печеніжин Коломийського району. Про відзнаку військовослужбовця повідомила Печеніжинська громада.

Бійця нагородили “За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку”.

Разом з іншими бійцями військового формування Василь боронив східні рубежі країни. Неодноразово вступав у бій, потрапляв під обстріли.

Загинув Василь Кваснюк 30 грудня 2022 року неподалік села Білогорівка Бахмутського району. Військовослужбовець отримав поранення, несумісні з життям, коли окупанти танками обстрілювали позиції українських захисників.

“Разом з Василем загинули ще чотири його побратими, яких також посмертно нагородили орденами “За мужність”, — йдеться у повідомленні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.