Путін хоче зберегти ПВК “Вагнер” як бойову силу, але без Пригожина – ISW

Війна, Новини, Політика

Фахівці Інститут вивчення війни (ISW) зазначають, що риторика російського диктатора Володимира Путіна підтверджує, що він хоче зберегти групу “Вагнер” як бойову силу, відокремивши її від Євгена Пригожина.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ISW

Аналітики вказують на те, що президент Росії Володимир Путін заявив, що має намір зберегти угруповання “Вагнера” як згуртовану бойову силу, а не розділити її.

Проте прагне усунути засновника ПВК Євгена Пригожина від керівництва та сил “Вагнера”.

На пряме запитання про майбутнє “Вагнера” як бойової одиниці Путін продовжував дотримуватися абсурдного твердження про те, що в Росії не існує приватних військових компаній.

Путін підтвердив, що 29 червня він зустрічався з Пригожиним і 35 командирами “Вагнера”.

Він заявив, що запропонував бійцям “Вагнера” можливість служити під командуванням командира “Вагнера” (позивний “Сєдой”), який керував силами “Вагнера” протягом останніх 16 місяців.

Це ще раз підтверджує попередню оцінку ISW про те, що Кремль прагне зберегти групу “Вагнера” як згуртовану бойову одиницю, але при цьому відокремити її від Пригожина.

Прес-секретар Пентагону бригадний генерал ВПС США Патрик Райдер заявив 14 липня, що сили “Вагнера” не беруть участі у військових операціях в Україні.

Аналітики зазначають, що білоруський уряд і незалежні джерела підтвердили 14 липня, що інструктори групи “Вагнера”, які раніше дислокувалися в Африці, прибули на тренувальні полігони в Білорусі.

Щодо українського контрнаступу експерти підтвердили, що Сили оборони продовжували операції щонайменше на трьох ділянках фронту 14 липня і, за повідомленнями, досягли успіхів на деяких напрямках.

Відзначається у звіті й те, що російська влада затримала колишнього офіцера Федеральної служби безпеки Росії Михайла Полякова, який, за повідомленнями, є адміністратором кількох популярних телеграм-каналів, що висвітлюють внутрішню політику Кремля.

Фахівці резюмують: “Канали, які спекулюють на внутрішній політиці Кремля, представляють специфічну нішу російського інформаційного простору, і затримання Полякова свідчить про те, що Кремль, можливо, має намір придушити спекуляції на тему внутрішньої політики після повстання “Вагнера”.

В огляді не оминули увагою інтерв’ю головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного, який визнав, що українські війська проводять кампанію з перекриття російських військових об’єктів на території Росії.

The Washington Post цитує Залужного, який заявив, що Україна використовує зброю вітчизняного виробництва для нанесення ударів по російських військових цілях в Росії через занепокоєння Заходу щодо наданої зброї.

Залужний також заявив, що посилення українського непрямого вогню може притиснути російські сили і мінімізувати українські втрати, але що Україна наразі залежить від боєприпасів з інших країн для цієї мети. Він також підтвердив намір України звільнити Крим.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.