Сьогодні своє 30 річчя святкує легендарний український військовий, письменник та мандрівник Валерій Маркус (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Сьогодні свій день народження святкує головний сержант 47 омбр ЗСУ Валерій Маркус з позивним «Маґура».

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ

Валерій учасник російсько-української війни, письменник і мандрівник.

У 2014 році Валерій Маркус брав участь у боях за звільнення Краматорська, Жданівки, Вуглегірська, Шахтарська, Добропілля, Комунара та Дебальцевого.

@gudzinskiyrost #перемога #крах_империи #всу #маркус #валерій_маркус #залужний🥰❤️ #україна_переможе🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🙏🙏🙏🙏😇 #сліди_на_дорозі #зеленський🇺🇦 #війна #нато #война #україна #украина #россия #зсу #всу #перемога ♬ оригінальний звук – Рост Гудзінський

Після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року воював у складі 30-ї ОМБр розвідником. У квітні 2022 року Валерію Маркусу запропонували взяти участь у формуванні 47-го окремого стрілецького батальйону. Маркус обійняв посаду головного сержанта військової частини. У вересні 2022 батальйон розширився до полку, а вже у листопаді 2022 року на базі окремого штурмового полку створено 47-му окрему механізовану бригаду.

Валерій лідер серед військових за загальною кількістю підписників у соцмережах. Входить до рейтингу “30 до 30: обличчя майбутнього”  від Forbes Україна, списку “25 найвпливовіших українських військових.

Автор бестселера “Сліди на дорозі”.

Співзасновник Markus Foundation — благодійного фонду, що забезпечує потреби бійців 47 Бригади “Маґура”.

Нещодавно у Валерія Маркуса виник конфлікт із керівництвом 47 бригади.  Маркус  якого наприкінці червня приймав у себе президент Володимир Зеленський, вважає, що в його бригаді систематично принижується робота сержантського корпусу, командування не розуміє важливість морального духу бійців і не захищає інтереси військової частини перед вищим командуванням, а некомпетентність вищого офіцерського корпусу лишається безкарною.

Заступника командира його військової частини старший сержант назвав “аморальним дегенератом, перебування з яким в одному колективі принижує честь і гідність”.

Чим би не закінчився цей конфлікт за такими відважними, відданими справі та Україні молодшими командирами, як Валерій Маркус майбутнє як ЗСУ так і нашої країни, а забронзовілі від корупції та власної пихи чиновники виховані на радянському минулому мають назавжди піти як з МО так і владних кабінетів держави.

Друже командире редакція газети Голос ІФ та усі українці вітаємо тебе із ювілеєм, нехай Бог подарує тобі здоров’я, натхнення, вдачі та витримки у боротьбі за нашу перемогу, за вільну від зовнішніх та внутрішніх ворогів Україну!

Слава герою!

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.