Байден: Я не думаю, що війна може тривати роками

Війна, Новини, Політика

Президент США Джозеф Байден сподівається, що війна в Україні – не на роки, бо ресурси обмежені і президент РФ Володимир Путін зрозуміє, що це не в інтересах Росії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Джо Байдена на пресконференції у Гельсінкі.

“Я не думаю, що війна (Росії з Україною – ред.) може тривати роками, з двох причин. Номер один: я не думаю, що Росія може підтримувати війну вічно, перш за все з огляду на ресурси та потенціал. Номер два: я думаю, що складуться обставини, за яких врешті-решт президент Путін вирішить, що це не в інтересах Росії – економічно, політично та в інших – продовжувати цю війну”.

Американський лідер зізнався, що не може передбачити, як закінчиться війна.

“Моя надія і мої сподівання: ви побачите, що Україна досягне суттєвого прогресу у наступі”, – сказав він і додав, що з часом це створить можливість врегулювання шляхом переговорів.

Байден також заявив, що Путін уже програв війну.

“Немає жодної можливості, щоб він виграв війну в Україні. Він уже програв цю війну”, – сказав президент США.

12 липня, виступаючи у Литві, Байден заявив, що Путін помилився, почавши вторгнення в Україну, і пообіцяв, що підтримка України не похитнеться.

Байден також підтвердив, що розмірковує над рішенням надати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.