У Калуші утворилася воронка розміром 5 на 7 метрів (фото)

Новини, Суспільство

11 липня в управління з питань надзвичайних ситуацій мешканець Калуша повідомив про утворення воронки. Воронка утворилася неподалік місця останньої воронки – 14б. Тож їй присвоїли номер 14в. Вона знаходиться орієнтовно 15 метрів від автодороги регіонального значення, та приблизно 50 метрів від найближкого будинку. Поруч знаходиться сарай. Розмір воронки 5 на 7 метрів. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікна

Як розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради Іван Дембич, поки не зрозуміло як провалля буде себе поводити – воронка може розвиватися збільшуючись у розмірах або ж процеси просідання затухнуть. Також поки не виміряли її глибину та не провели аналіз вмісту. 12 липня до Калуша для досліджень приїдуть фахівці Франківського університету нафти і газу.

Фінансовому управлінню Калуша доручили визначити джерела фінансування таких робіт. Ліквідовувати воронку після її стабілізації буде управління житлово-комунального господарства і комунальне підприємство «Калушавтодор».

Перше провалля над шахтами утворилося на вул. Вітовського у 1987 році. Загалом у Калуші вже є 23 провальні воронки, більшість із яких утворилися в районі вулиць Вітовського, Глібова і Мостиської. Прогнозують, що нові провальні воронки тут будуть утворюватися і надалі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.