Бійцю з Калуського району Ярославу Ковальчуку наростили 8 см кістки (відео)

Війна, Новини, Політика

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні наростили 8 см кістки військовослужбовцю 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Ярославу Ковальчуку з Калуського району.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Суспільне Івано-Франківськ”.

Боєць розповів, що у березні 2023 року отримав уламкове поранення — третє за час війни.

“Я хочу подякувати лікарям. Вони мене поставили на ноги. Також хочу подякувати своїй дружині, яка ще більше натерпілася, ніж я. І мамі — за молитви”, — каже Ярослав Ковальчук.

Військовий розповідає, що в Берестовому впала граната під ноги. Першу допомогу надав бойовий медик, а потім евакуаційна рота забрала калушанина на лікування. Про це

Військовослужбовець переніс чотири операції за технікою Маскулет.

“Операція полягала в тому, що мені пересадили кусочок кістки з таза. Наскільки я знаю, якщо ставити пластину штучну, то її треба буде час від часу міняти, а ця кістка, якщо приживеться, я вже буду мати спокій”, — каже Ярослав Ковальчук.

У військовослужбовця був відкритий перелом кісток гомілки. Йому наростили 8 см кістки, каже ортопед-травматолог медзакладу Андрій Стуй.

“Всі рани, які є у військових, вони — інфіковані. Снаряд летить разом із болотом, взуттям, одягом, зі всім, що є навколо. Все це потрапляє в організм і потім нам доводиться довгий час з цим боротися. За технікою Маскулет — перший етап — боротьба з інфекцією, очищення від всіх неживих тканин. Другий етап — це, власне, кісткова пластика”, — говорить Андрій Стуй.

Зі слів медика, реабілітація військового триватиме приблизно рік. За цей час кістковий трансплантат переросте у кістку. При цьому чоловік може ходити й навантажувати ногу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.