Акаунти з синьою позначкою у Twitter поширюють фейки про війну в Україні – BBC

Новини, Політика

Користувачі Twitter з синьою галочкою, які платять за просування свого контенту іншим користувачам, поширюють дезінформацію про війну РФ в Україні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на BBC.

Зазначається, що у соцмережі нещодавно було опубліковано багато оманливих повідомлень щодо нещодавніх заворушень у Франції, проте один вірусний пост минулого тижня також був присвячений військовій допомозі США Україні.

У публікації був прикріплений скриншот, який виглядав як заголовок із сайту новин, разом із зображенням двох гвинтівок.

“Французьку поліцію обстріляли з американських гвинтівок, які, можливо, прийшли з України”, – йшлося у заголовку.

Крім того, кілька акаунтів Twitter із підписками Blue поділилися цією публікацією, яку переглянули понад мільйон разів.

BBC відстежила, що повідомлення походить з  прокремлівських каналів у Telegram.

Саме зображення, використане в дописі, з’явилося вперше у російському військовому блозі 2012 року про змагання зі стрільби на полігоні під Москвою.

Видання додає, що не змогло знайти жодної онлайн-статті з заголовком і зображенням, яке поширювалось у Twitter.

Також кілька облікових записів у Твіттері з синьою галочкою нещодавно поширили заяву про те, що Росія виявила в Україні “фабрики немовлят”.

Подібна ситуація трапилась наприкінці червня в центрі Краматорська на сході України в результаті російського ракетного обстрілу загинули вісім людей.

Одразу після атаки в дописі облікового запису з підпискою на Twitter Blue, який позиціонує себе як джерело новин, стверджувалося, що удар був завданий Україною помилково та влучив у військові казарми, де перебували війська НАТО та іноземні найманці.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.