Зеленський призначив нового керівника Нацгвардії

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський призначив нового командувача Нацгвардії. Ним став Олександр Півненко – бойовий офіцер, Герой України, який відзначився у боях за Бахмут.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського перебуваючи у Львові, повідомляє UNN.

«Серед нас зараз є Герой України Олександр Півненко, потужний воїн Нацгвардії, бойовий офіцер, відзначився в боях проти російських окупантів, зокрема, в боях за Бахмут.

Я призначив Героя України Олександра Півненка Командувачем Національної гвардії України», – сказав Володимир Зеленський.

Довідково:

Олександр Півненко був командиром 3-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії України. Має такі нагороди:

  • звання Герой України з вручення ордена «Золота Зірка» (23 березня 2023) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові,
  • Орден «За мужність» II ст. (30 квітня 2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі,
  • Орден «За мужність» III ст. (17 червня 2016) — за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі,
  • почесна грамота Київської обласної державної адміністрації із врученням іменного годинника (30 березня 2011) — за багаторічну бездоганну службу, зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та у зв’язку із Днем внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.