Перуки, кувалда, злитки золота і багато ікон − росЗМІ показали фото нібито з будинку Пригожина (фото)

Війна, Новини, Політика

Прокремлівське видання “Известия” опублікувало фото і відео нібито з особняка й офісу ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, де проводили обшуки, − у будинку знайшли багато зброї, коробки грошей, перуки, кувалду “для переговорів” та особисту кімнату для молитов із безліччю ікон.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Известия“, російські Telegram-канали.

“Известия” пишуть, що кадри обшуків у Пригожина з’явилися в розпорядженні видання 5 липня.

 
 
 
На відео видно, як російські силовики вриваються у двір двоповерхового особняка.
 
 
У великому дворі є власний вертолітний майданчик, а в будинку − басейн, сауна, тренажерний зал, медкабінет.
 
 
Крім того, судячи з фото, в особняку виявили цілий арсенал зброї та набої до неї, злитки золота, кілька паспортів, перуки, пачки валюти, а також особисту кімнату для молитов із великим свічником і безліччю ікон.
 
 
Раніше російські ЗМІ написали, що ватажок “ПВК Вагнер” Євген Пригожин 4 липня особисто прибув до Петербурга, де йому повернули вилучену під час обшуків зброю. Також повідомлялося, що Пригожину повернули 10 мільярдів рублів, які силовики знайшли під час обшуків у Санкт-Петербурзі після спроби заколоту.

За даними російських провоєнних медіа та телеграм-каналів, унаслідок заколоту “вагнерівців” загинуло від 13 до 20 осіб.

Армія Росії також зазнала втрат у техніці: за даними “Важных историй”, це три вертольоти Мі-8 радіоелектронної боротьби, один транспортний Мі-8, і два ударні вертольоти Ка-52 і Мі-35М, а також літак-командний пункт Іл-22М і два броньовика КамАЗ і “Тигр”. ПВК “Вагнер” втратили два УАЗи, один КамАЗ і броньовик “ВПК-Урал”.

Разом з тим, як повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на підрахунки нідерландського проєкту Oryx, під час заколоту “вагнерівці” збили літак Іл-22М та шість гелікоптерів армії РФ.

Путін визнав загибель російських льотчиків під час заколоту, але якихось гучних заяв з цього приводу не робив. Російський диктатор зібрав нараду за участю керівників силових відомств, але на ній він лише подякував їм за нібито “придушення” заколоту найманців “ПВК Вагнер”. Путін також подякував і самим “вагнерівцям” − нібито за те, що “не пішли на братовбивче кровопролиття”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.