Програми допомоги для мешканців Івано-Франківської громади: яка сума виплат та хто може отримати

Новини, Суспільство

На початку 2023 року у місті прийняли рішення добровольцям з Івано-Франківської громади, які укладуть контракт із ЗСУ після 1 лютого, виплачувати «підйомні».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа.

Виділяють таку одноразову допомогу на спорядження чи речі першої потреби. Для цього потрібно написати заяву, додати необхідні документи та подати копію контракту. Подати заяву можна у ЦНАПі.

Крім того, мешканці Івано-Франківської громади, яким виповнилося більше як 70 років, можуть отримати одноразову грошову допомогу з бюджету.

Суми виплат варіюються залежно від віку:

  • від 70 до 90 років – 500 гривень,
  • від 90 років – по 1 000 гривень,
  • з нагоди ювілею 75 років виплата буде складати 1 000 гривень,
  • з нагоди ювілею 95 років – 3 000 гривень.

Водночас сторічні мешканці громади отримають 5 000 гривень.

Для отримання допомоги необхідно подати заяву, паспорт та ідентифікаційний код. Всі необхідні копії документів працівники ЦНАП оформляють самостійно.

Зазначимо, що для дітей військовослужбовців Івано-Франківської громади існує програма допомог до дня народження. Писати відповідну заяву батьки дітей можуть одразу після дня народження дитини.

Для цього один із батьків повинен звернутися зі своїм паспортом, ідентифікаційним кодом та свідоцтвом про народження дитини. А також документом, який підтверджує, що один з батьків бере участь у захисті України у складі ЗСУ чи добровольчих формувань.

«Кожна дитина до 18 років має право на цю допомогу. Сума символічна — 500 гривень.

Таким чином ми хочемо допомогти людям «золотого віку», а також виявити вдячність тим, хто пішов служити у Збройні сили України, тероборону та добровольцем», — пояснив Марцінків.

Станом на 26 червня виплати отримали 37 діток військовослужбовців на суму 27 500 гривень. Від початку року такі виплати вже отримали 422 дитини на суму 311 500 гривень.
602 мешканців «золото віку» (70 років і більше) на загальну суму 339 500 гривень. Від початку року такі виплати вже отримали 7 775 осіб на загальну суму 5 060 500 гривень.
А також 68 осіб з інвалідністю І та II групи на суму 34 000 гривень. Від початку року такі виплати отримали вже 1012 осіб на суму 506 000 гривень.

Разом з тим, породіллям з Івано-Франківської територіальної громади, які народять дітей у 2023 році у міському пологовому, виплачують одноразову допомогу 20 тисяч гривень.

«У міському пологовому народилось 11 малюків. Їхні батьки отримають по 20 000 гривень. Та одне дитятко з сім‘ї військових. Вони отримають 50 000 гривень», — додав міський голова.

Для отримання допомоги необхідно звернутися у місцеві ЦНАПи.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.