“Просунулися далеко”: у 47-й бригаді розповіли про штурми – Залужний прокоментував

Війна, Новини, Політика

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України “Магура” Валерій Маркус розповів про добу штурмів і ніч на трупах російських загарбників, а головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дорікнув йому, що той зняв бронежилет. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пост і відео сержанта 47-ї ОМБр Валерія Маркуса у Facebook.

“У нас учора була доба штурмів. Ми просунулися дуже далеко, дуже глибоко. Пішки, тому дуже втомилися”.

Маркус зазначив, що знімає відео з ворожих окопів, у яких багато трупів загарбників.

Усю ніч він із побратимами провів у “маленькій траншейці”, аби не втратити позицію і просуватися далі. Захисникам довелося спати на трупах ворогів.

Маркус зазначив, що поки що трупного запаху немає.

“Ми зараз із боями будемо просуватися далі, вглиб. Очевидно, що це буде не швидко, бо оборона в них тут дуже щільна, дуже якісно вибудувана. Тому етап, коли трупи нам тут почнуть смердіти, на жаль, скоріше за все, ми застанемо…

Через 5 хвилин збираємося на наступний штурм. П*дари про це нічого не знають, ми все зробимо “очєнь-очєнь сєкрєтно”. Проповземо до них двома групами, і, дасть Бог, застанемо зненацька”.

Деталі: Під цим постом із ранковим відео залишив коментар головнокомандувач Валерій Залужний. Він зворушив соцмережі тим, що наказав Маркусу вдягнутися, тоді як сержант сидів в окопі без бронежилета: “Валерій! Ану одівся Бігом! Получиш у мене”.

 

Зазначимо, що 47-ма ОМБр залучена до операцій у Запорізькій області.

Американські ЗМІ писали про повільне просування ЗСУ проти добре укріплених російських позицій.

27 червня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес повідомив, що в результаті контрнаступу Україна відвоювала у Росії близько 300 квадратних кілометрів. Це вдвічі більше, ніж офіційно оголосив Київ.

Основні зусилля контрнаступу Сили оборони України докладають на трьох напрямках, зокрема у Запорізькій області.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.