«Завжди бувши в іншій країні, я хотіла повернутися у Косів», — історія прикарпатської гірськолижниці Богдани Мацьоцької

Новини, Суспільство

За мою кар’єру чотири чемпіонати: Val d`Izere (FRA) 2009, Garmish Patenkirshen (GER) 2011, Schladming (AUT) 2013, Beaver Creek (USA) 2015.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

За три роки до того, ми були у Валь д’Ізераі у Франції, де вже активно була реклама Чемпіонату світу 2009. Батько сказав, що тут буде мій перший Чемпіонат світу, а я погодилась. Зрозуміло, що були всі шанси, ми активно готувались. 24 листопада, за два дні змагання локального напрямку й за два місяці Чемпіонат світу.

Ми підіймаємось на підйомнику в Австрії, а я кажу татові: «Ви мені казали, що мій перший Чемпіонат світу буде у Франції, а він буде тут, у Швеції, на два роки раніше». Ми виїхали на гору, я роблю третій спуск й рву коліно. Опісля, реабілітація, яка тривала чотири місяці, операція, тому в Чемпіонаті я “пролетіла”.


«У гірськолижному спорті є пять дисциплін»


Йдеться про:

  • слалом,
  • гігантський слалом,
  • супергігантський слалом,
  • швидкісний спуск,
  • гірськолижна комбінація.

Хтось обирає технічні дисципліни — це слалом і гігант, які відрізняються від швидкісних дисциплін технікою проходження траси, швидкістю та радіусами поворотів. Тренувати швидкісні дисципліни в рази дорожче і складніше, адже для цього потрібні повністю закриті схили, довжиною у 2+ км, де спортсмен несеться зі швидкістю понад 100 км\год. На деяких змаганнях зі швидкісного спуску чоловіки розганяються до 160 км\год, а жінки до 140 км\год.


«Завжди бувши в іншій країні, я хотіла повернутися в свій Косів».


Зараз складніше, розуміємо, що триває війна. Звісно, можна було розіграти пару варіантів, поїхати за кордон, там я б зі своїми регаліями, досвідом — не пропаду.

Але вчити інших дітей й покидати країну — це мені не підходить. Покидати свою країну я не хочу. Завжди бувши в іншій країні, я хотіла повернутись у Косів. Хочеться ділитися своїми знаннями тут.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.