NYT: “Вагнер” буде трансформовано, а від його заколоту прогалин на фронті не виникло

Війна, Новини, Політика

Американські чиновники та аналітики вважають, що короткий марш “Вагнера” на чолі з Євгеном Пригожиним на Москву не відкрив “прогалин в обороні” РФ і не допоміг Україні на фронті.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на американське видання The New York Times“.

“Україна, безумовно, намагатиметься скористатися хаосом, спричиненим Пригожиним, але, на думку американських чиновників і незалежних аналітиків, не було жодних негайних прогалин в обороні, які можна було б використати.

І марш Пригожина, принаймні за попереднім аналізом, не змусив жодні російські підрозділи в п’ятницю чи суботу залишити свої позиції на півдні чи сході України, щоб стати на захист Москви, заявили американські офіційні особи.

Поки розгорталася ця драма, війна не припинялася: російські війська випустили понад 50 ракет по Україні до світанку в суботу”.

“The New York Times” зазначає, що “заколот” закінчився так само швидко, як почався: наступного дня вже було оголошено, що Пригожин припинить свій похід на Москву і погодиться на “вигнання до Білорусі”.

Кремль оголосив, що військам Вагнера, які не брали участі у заколоті, буде дозволено підписати контракти з Міністерством оборони. Ті, хто приєднався до конвою, не будуть переслідуватися.

“Ця заява свідчила про те, що “Вагнера” в його нинішньому вигляді більше не буде”, – констатує видання.

NYT додає, що залишається відкритим питанням,скільки солдатів “Вагнера” будуть готові воювати під егідою Міністерства оборони РФ.

Зазнаачється, що “Вагнер” був важливим інструментом російської зовнішньої політики, особливо в Малі, Центральноафриканській Республіці, Сирії та інших країнах.

“Хоча група, швидше за все, буде трансформована під контроль Міністерства оборони, немає впевненості, що Кремль дозволить їй зникнути як ефективній бойовій силі. Крім того, у Пригожина, можливо, є ще якийсь наступний хід”, – додає NYT.

Цьому передувало: Інститут вивчення війни (ISW) припускав, що збройний напад ПВК “Вагнер” на російське військове керівництво Росії у Ростові-на-Дону матиме значний вплив на війну, а CNN припускало, що заколот Пригожина сприятиме контрнаступу України і може змінити хід війни на її користь.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.