Заколот “Вагнера” матиме значний вплив на війну в Україні – ISW

Війна, Новини, Політика

Збройний напад “ПВК Вагнер” під керівництвом Євгенія Пригожина на російське військове керівництво Росії у Ростові-на-Дону, скоріш за все, матиме би значний вплив на війну, яку РФ веде в Україні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Інститут звертає увагу, що в Ростові знаходиться штаб-квартира Генштабу РФ, 58-а загальновійськова армія і командний центр Об’єднаної групи російських військ в Україні, які наразі беруть активну участь в оборонних операціях проти українського контрнаступу на півдні України.

Таким чином, вважають в ISW, “Ростов-на-Дону є критично важливим центром командування і управління російською армією, і будь-які загрози присутності МО РФ, ймовірно, матимуть наслідки для деяких критично важливих аспектів воєнних зусиль”.

У суботу вранці глава “Вагнера” Євгеній Пригожин заявив, що взяв під контроль військові об’єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, і збирається “на Москву”, а також що його вояки збили вже три російських вертольоти.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.