Шахраї ошукали прикарпатців на 50 тисяч гривень

Новини, Суспільство

Аферисти в мережі спустошують кишені прикарпатців: поліція нагадує, як не стати жертвами мобільного шахрайства.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поліцію області.

Значні суми грошей зникають з рахунків громадяни, після того, як вони повідомляють конфіденційні дані банківських карток невідомим особам та здійснюють сумнівні покупки в інтернеті.

У першому випадку аферисти обманули мешканця Долини. Телефонний дзвінок надійшов від невідомого, який представився працівником банку. Спочатку шахрай увійшов у довіру та повідомив про шахрайські дії відносно рахунку потерпілого.

Таким чином аферист дізнався персональні дані, після чого, з рахунку було списано близько 8 тисяч гривень.

Від рук шахраїв потерпів й 39-річний мешканець Богородчан, який хотів придбати цукор через мережу Інтернет. Чоловік зв’язався з продавцем. Основна вимога була – передоплата в розмірі 42 000 гривень, які потерпілий переказав на вказаний аферистом рахунок. Потерпілий зрозумів, що його ошукали, не отримавши бажаного товару та звернувся за допомогою до правоохоронців.

В обох випадках поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення осіб аферистів.

“Поліція звертається до громадян з обережністю ставитись до незнайомців, які до вас телефонують чи надсилають невідомі посилання.

Якщо Ви отримали пропозицію пов’язану зі здійсненням будь-яких банківських операцій по картці, краще відразу кладіть слухавку та телефонуйте безпосередньо до свого банку за номерами, які знаходяться на зворотному боці банківської картки.

Якщо отримали невідоме посилання від незнайомого абонента не переходьте за ним, пам’ятайте – це можуть бути шахраї”, – наголосили у поліції.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.