В селі Яблуниця Білоберізької ОТГ пройшли демонстративні навчання добровільних пожежних команд та парамедиків (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Ситуація (навчальна): Палаюче авто після ДТП. Непритомний водій, якого затиснуло в салоні. Дістати його з вогняної пастки без особливого спорядження та навичок – не вдасться. Як врятувати людину, коли час йде на хвилин?

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

На допомогу приходить місцева добровільна пожежна команда. Екіпіровані та навчені волонтери на місці, парамедики – теж. Рятувальники миттєво гасять пожежу; за допомогою спеціального спорядження вирізають потерпілого з пастки та передають парамедикам. На все про все: кілька хвилин. Які могли бути б затрачені, якби до місця пригоди довелось добиратись професійним рятувальникам аж із райцентру.

Тому так важливо створювати добровільні пожежні команди на місцях.

Ідея ініціативи народилися за участі Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області й стосується саме підвищення ефективності взаємодії між службами ДСНС, керівництвом територіальних громад, представниками громадських і волонтерських організацій Прикарпаття.

Програма «Спільнодія» впроваджується Фондом Східна Європа у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень і ГО «Разом проти корупції» коштом Європейського Союзу European Union in Ukraine.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.