У Франківську до сімох років ув’язнення засудили агітатора “руского міра” з Покровська

Війна, Кримінал, Новини

В Івано-Франківську за матеріалами СБУ до сімох років ув’язнення засудили проросійського агітатора з Покровська Донецької області.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

Наприкінці 2022 року працівники СБУ в Івано-Франківській області затримали агітатора на Донеччині. Відтоді він перебуває під вартою.

“Він агітував за “рускій мір”, а також поширював заклики до українців переходити на бік агресора й “скидати” владу зі зброєю в руках. Агітатор захоплювався вищим керівництвом РФ та його ставлениками на окупованих територіях, героїзував російських вояків. Натомість українців називав “коричневою чумою”, — йдеться в дописі.

У СБУ повідомляють, що суд підтвердив висновки про те, що ідеї та погляди, які поширював інтернет-пропагандист, закликали людей до активних дій.

“Людям пропонувалося долучатися до російського Telegram-каналу з інструкціями про те, де взяти зброю”, — інформують в повідомленні СБУ.

Агітатора визнали винним за ч. 2 ст. 109ч. 2 ст. 110ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Його засудили до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.