Стало відомо чи отримають в Івано-Франківську учні 5-х класів нові підручники

Новини, Суспільство

Перша партія підручників НУШ з української мови вже в Україні. До кінця червня міністерство отримає усі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня будуть доставлені безпосередньо до шкіл.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міністра освіти і науки України Оксена Лісового.

«Єврокомісія надрукувала підручники видавництв, які безоплатно надали свої макети та право на друк. Ми вдячні видавництвам «Ранок» і «Освіта» за участь у цьому проєкті. А доставку підручників з ЄС до України підтримала організація Plan International, – наголосив міністр.

Очільниця департаменту освіти та науки міської ради Вікторія Дротянко зазначає, що наразі діти вже забезпечені підручниками з математики (100%), польської мови (100%).

«Впродовж тижня запланована доставка підручників з природознавства (74%)»,- додала Вікторія Дротянко.

Яка загалом ситуація з підручниками для НУШ?

На 2023 рік у державному бюджеті на це передбачено 754,9 млн гривень. За ці кошти видаємо:

  • 65% усіх необхідних підручників для учнів 6 класу
  • підручники з історії України для 5 класу
  • підручники шрифтом Брайля
  • підручники для шкіл з навчанням мовами національних меншин з усіх предметів для 5-6 класів

На зображенні може бути: 1 особа та текст

«Крім того, частину підручників для 5 класу надрукували минулого року за підтримки партнерів (із математики, польської мови, природничої галузі). Нині з партнерами ведемо перемовини щодо друку решти підручників для 5-6 класів. Уже маємо низку домовленостей, зокрема і з Єврокомісією. Ми розуміємо, що наявність підручників – це питання, яке турбує і педагогів, і школярів, і батьків. Тож робимо все, щоб у новому навчальному році учні 5-6 класів навчалися за новими підручниками НУШ»,- зазначив Оксен Лісовий.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.