Понад 65% українців підтримують рівні права для ЛГБТ-спільноти — опитування

Новини

У цілому 67% опитаних українців погоджуються, що представники ЛГБТ повинні мати рівні права з іншими громадянами.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Цей показник зріс у порівнянні з 2022 роком на 2%. Водночас кількість противників лишилась сталою – 26%.

Навіть серед тих, хто загалом негативно ставиться до ЛГБТ людей, 47% погоджуються, що вони повинні мати однакові з усіма громадянами права. Ще 28% респондентів підтримують запровадження реєстрованого партнерства без права усиновлення, а 39% виступають проти.

Загальна кількість респондентів, які відповіли “так” і “байдуже” щодо реєстрованих партнерств становить 54%, що переважає кількість противників.

Зазначимо, що у 2022 році ситуація була трохи гіршою: 24% підтримували та 42% не підтримували цю ідею. Серед категорії тих, кому загалом байдуже до ЛГБТ людей, 30% підтримують реєстроване партнерство, а 40% відповіли, що їм байдуже.


Довідково: упродовж 26 травня-5 червня 2023 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус».

Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) опитали 2 013 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Опитування проводили з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

До вибірки не включали жителів територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводили з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, 3,0% для показників, близьких до 25%, 2,1% — для показників, близьких до 10%, 1,5% — для показників, близьких до 5%.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.