В Івано-Франківську засудили найманця “Вагнер” та бойовика “ДНР” (фото)

Війна, Кримінал, Новини

За матеріалами СБУ в Івано-Франківську до 15 років ув’язнення засуджено найманця російської військової компанії «Вагнера» та бойовика 113 полку «днр».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прикарпатську СБУ.

Суд підтвердив висновки Служби безпеки щодо їхньої участі в бойових діях проти Сил оборони України.

Зокрема, колишній мешканець Івано-Франківської області ще у 2014 році приєднався до 3 окремої мотострілецької бригади т.зв. “ДНР”. А у 2016 році бойовика зарахували до “вагнерівців” завдяки наявності в нього судимості за насильницький злочин.

За свою злочинну діяльність отримав одну з нагород, якими відзначають горлорізів у “Вагнері”, – т. зв. “чорний хрест”. Після повномасштабного вторгнення в складі компанії “Вагнера” найманець воював проти сил оборони України на Луганщині та під Авдіївкою Донецької області.

Другий бойовик, мешканець Маріуполя, напередодні повномасштабного вторгнення виїхав на непідконтрольну українському уряду територію. На окупованій Донеччині він із власної ініціативи вступив до 113 полку т. зв. “ДНР”. У цьому збройному формуванні бойовик проходив службу в складі 3 відділення 2 взводу 1 роти 5 батальйону. Він воював проти українських сил на Херсонщині в районі населених пунктів Біла Криниця, Велика Олександрівка, Борозенське, Кочубеївка.

Суд визнав обох бойовиків винними за трьома статтями Кримінального кодексу:

  •  ч. 1 ст. 111 – державна зрада;
  •  ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
  •  ч. 2 ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Крім того, бойовика 113 полку “ДНР” визнали винним за ч. 7 ст. 111 (колабораційна діяльність).

Бойовиків засудили до позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією майна. Оскільки зрадники перебувають на непідконтрольній території, строк відбування покарання рахуватиметься з моменту їх фактичного затримання.

 

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.