В Івано-Франківську ремонтують двори на вулицях Сухомлинського та Довженка

Новини, Суспільство

івано-Франківськ продовжує оновлюватись. Наразі триває ремонт у дворі на вулицях Сухомлинського 6, корпус 3 та Довженка 8, корпус 1.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт міського голови.

Кілька років тому місто тут зробило один з найбільших та сучасних дитячих майданчиків. Зараз на часі – ремонт міжбудинкового проїзду.

«Це великий двір, як бачите. Тут є дитячі майданчики. 7 чи 8 років тому ми зробили вперше такий великий майданчик, пішохідні зони було зроблено для людей, лавочки. І тоді ми відклали ремонт дороги, і на сьогодні уже нарешті приступили та вже робиться ремонт дороги тут. Буде понад 1100 квадратів закладено бруківкою і в цьому дворі, так скажемо, повноцінно буде «квітка», – каже депутат міської ради цього округу Сергій Абрам’як.

У дворі повністю зняли асфальтне покриття та рівняють із вже наявними відремонтованими тротуарами. За словами підрядника, тут облаштують бордюри із заниженням, а також відрегулюють відповідний рівень між проїжджою та пішохідною частинами двору.

«Ми зняли асфальтне покриття, зняли під асфальтним покриттям гравійну трошки основу. Тому що тротуари зроблені раніше і ми повинні під них підлаштувати проїзд. Тут в основному проїжджа частина, бо тротуари влаштовували цей дитячий майданчик. Тому що вона була вся в ямах. Ямки, асфальт – де був, де не був», – розповідає про хід ремонтних робіт директор підрядної фірми Юрій Петечел.

Відтак, ремонти міжбудинкових проїздів та дворів у мікрорайоні БАМ на цьому не завершуються. На одному із виїздів інспекції на чолі з Івано-Франківським міським головою було вирішено зробити й сусідній двір, який також давно потребує ремонту, розповів Руслан Марцінків.

«Взялися, бо давно треба було зробити цей проїзд. Зараз крім цього двору ми зробимо ще сусідній, ми теж на одній з інспекцій вирішили. Ну і важливо, що зараз літо, є можливість працювати, є можливості зробити це. Дякуючи нашим Збройним силам України, у нас є відносний тил, відносний спокій. Тому хочемо, що б місто було справді містом для життя, містом, де комфортно проживати», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

За словами міського голови, цього року місто запланувало зробити до пів сотні тротуарів, та стільки ж дворів та доріг. Івано-Франківськ продовжує оновлюватися та ставати ще більш привабливим для життя.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.