Путін на зустрічі з воєнкорами хвалився що у гелікоптері був під обстрілом ЗСУ (відео+фото)

Війна, Новини, Політика

Володимир Путін виступив перед так званими воєнними кореспондентами й висловив свою, альтернативну версію подій на Каховській ГЕС, як і війни загалом, та прокоментував контрнаступ України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на tiktok Ростислава Гудзінського.

За його словами, контрнаступ почався 4 червня і триває, але на жодному з напрямків українська армія начебто не досягла успіху.

@gudzinskiyrost #путин #путін #пропаганда #перемога #зеленський #залужний🥰❤️ #перемога🇺🇦 #українапонадусе💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦 #запорижжя🇺🇦 #запорожье🇺🇦 #київ #бахмут #кантрнаступ #наступ #танки ♬ Epic Orchestra

Тим часом заступниця міністра оборони України Ганна Маляр напередодні заявила, що за тиждень ЗСУ звільнили від російської окупації сім населених пунктів – Лобкове, Левадне, Новодарівку, Нескучне, Сторожеве, Макарівку та Благодатне – і просунулись щонайменше на 6,5 кілометрів.

Тим часом заступниця міністра оборони України Ганна Маляр напередодні заявила, що за тиждень ЗСУ звільнили від російської окупації сім населених пунктів – Лобкове, Левадне, Новодарівку, Нескучне, Сторожеве, Макарівку та Благодатне – і просунулись щонайменше на 6,5 кілометрів.

мапа

Путін назвав українські втрати під час контрнаступу “катастрофічними” й похвалився, що Росія зазнає вдесятеро менших втрат.

Український Генштаб у травні заявляв, що втрати росіян в Україні вже перевищили 200 тисяч осіб.

За підрахунками Путіна, Україна нібито втратила 25-30% від поставленої Заходом бойової техніки, а її оборонно-промисловий комплекс нічого не виробляє.

“Демілітаризація. Ми поступово, методично цим займаємося. На чому воює ЗСУ? Вони що, “Леопарди” виробляють, “Бредлі” або F-16, який ще навіть не надійшов на озброєння? Ні шиша вони не виробляють. ОПК скоро взагалі перестане існувати у українців, що вони виробляють? Боєприпаси їм привозять, гармати привозять, все привозять. Так довго не протягнеш”, – цитує цю частину заяв Путіна “Інтерфакс”.

Тим часом Росія, за його словами, збільшила виробництво озброєнь. “За основним видом озброєнь виробництво за рік збільшено у 2,7 раза, а за найбільш затребуваними напрямками у 10 разів”, – сказав Путін.

Водночас він визнав, що високоточних боєприпасів, БПЛА, засобів зв’язку РФ бракує.

“Вони у нас є, нам, на жаль, їх не вистачає кількісно”, – з деяким сумом зазначив він.

Ситуація на Каховській ГЕС

Коментуючи знищення ГЕС, що призвело до затоплення Херсонщини, Путін знову звинуватив у руйнуванні греблі Київ.

“Україна цілеспрямовано била HIMARS по Каховській ГЕС”, – твердить він.

Україна звинувачує Росію в тому, що саме вона здійснила підрив ГЕС, яку російська армія повністю контролювала з перших днів вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року і яку вона замінувала.

За даними українського МВС, внаслідок катастрофи загинули щонайменше восьмеро у Херсонській області та дві людини – у Миколаївській. Ще десятки досі вважаються зниклими безвісти.

Херсонщина
11 червня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко також звинуватив російських військових в обстрілі цивільних, яких евакуювали з лівого берега Дніпра. Тоді загинули троє людей, 10 були травмовані.

Журналісти BBC в Херсоні кілька днів тому на власні очі стали свідками обстрілу евакуйованих з берега ріки, який контролюють росіяни.

“Війну, яку вони розпочали”

Також Путін вкотре повторив свою вкрай суперечливу тезу про те, що Росія не є агресором і не розпочинала війну – і натомість звинуватив у розв’язанні конфлікту Захід та Україну.

“Війну, яку вони розпочали у 2014 році, ми спробували зупинити збройним шляхом”, – виклав Путін свою версію подій й емоційно додав, що це “вони агресори”, а не він.

Водночас він похвалився масованими ударами своїх військових по енергосистемі України та “фактичним знищенням штабу ГУР під Києвом – та в Києві практично”.

При цьому він досі вважає, що Росія – на відміну від України – “працює вибірково”.

“Не будемо робити так, як роблять ці придурки – луплять по цивільних об’єктах, по житлових кварталах. Звісно, ми цього робити не будемо. Ми вибірково будемо продовжувати”, – пообіцяв Путін воєнкорам.

Нагадаємо, що в ніч проти вівторка росіяни завдали чергового ракетного обстрілу по Україні. Внаслідок удару по Кривому Рогу загинули щонайменше 11 цивільних та постраждала п’ятиповерхівка, в якій спалахнула пожежа. За словами очільника Криворізької ОВА, квартири горіли з першого по п’ятий поверхи.

Наслідки російського удару по Кривому Рогу

Коментуючи загальний перебіг війни проти України, Путін також робив суперечливі заяви – зокрема, про цілі так званої спеціальної воєнної операції.

“Вони (цілі) змінюються відповідно до поточної ситуації, але загалом, звичайно, нічого ми міняти не будемо”, – зазначив він. Така відповідь дещо здивувала навіть деяких воєнкорів, присутніх на зустрічі.

Також він поставив питання, чи варто знову спробувати захопити Київ – і сам собі на нього відповів, водночас заперечивши необхідність нової хвилі мобілізації в Росії.

“Чи потрібно нам іти на Київ? Якщо так, то потрібна мобілізація, якщо ні, то ні. Зараз необхідності в мобілізації немає”, – на публіку вирішив він.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.