На Львівщині військкомат допомагав ухилянтам тікати за кордон: як працювала схема і скільки це коштувало

Війна, Кримінал, Новини, Політика

 У Львівській області викрили керівника військкомату, лікаря та солдата-водія, які допомагали ухилянтам під час мобілізації уникати військової служби та тікати за кордон. Коштувала така “послуга” 3 тисячі доларів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Державне бюро розслідування.

Слідчі викрили керівника Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, в.о. голови військово-лікарської комісії та солдата-водія цього ж центру. Вони за 3 тисячі доларів допомогли чоловіку уникнути військової служби та виїхати за кордон. Ухилянту надали фальшивий висновок ВЛК про непридатність до військової служби.

У “пакет послуг” входила видача тимчасового посвідчення військовозобов’язаного з відміткою про тимчасову непридатність до служби, що надавало право вільно перетинати держкордон. Крім того, в.о. голови ВЛК підбурила лікаря-уролога місцевої лікарні скласти акт дослідження стану здоров’я без огляду та аналізів. До акту лікарка внесла неправдивий висновок щодо наявності у військовозобов’язаного тяжких хронічних захворювань у стадіях загострення”, – йдеться у повідомленні.

Чотири фігуранти звинувачуються за низкою статей Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 332 КК України – сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчиненому організованою групою з корисливих мотивів;
  • ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища;
  • ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України – організація службового підроблення, а саме складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого, за наступних обставин.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.