На Івано-Франківщині проведено інтеграційний захід для релокованих громадських організацій

Новини, Суспільство

Команда громадської організації «Громадський формат» провела інтеграційний захід на тему «Соціальне підприємництво як джерело фінансування громадських організацій».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

У заході взяли участь представники релокованих громадських організацій, експертного середовища та ЗМІ. Модерувала захід координаторка хабу громадської активності в Івано-Франківській області Оксана Процюк.

Перед учасниками зустрічі виступила заступниця виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Діана Торконяк, яка наголосила: «Соціальне підприємництво в Україні почало розвиватись недавно. В законодавчій сфері не окреслено «правил гри» для цієї форми ведення бізнесу, але підтримка міжнародних організацій дозволяє активно реалізовувати ідеї в цій формі. Вирішувати соціальну проблему за допомогою соціального підприємництва можна через 7 моделей: підтримки підприємців, ринкового посередника, працевлаштування, платних послуг, кооперативи, субсидування послуг, підтримка організацій. Єдиною відмінністю від класичної форми ведення бізнесу є орієнтована на досягнення місії людина, яка використовує набір підприємницьких навичок і поведінки для забезпечення соціальними цінностями менш привілейованих людей через підприємницько-орієнтовану інституцію, що є фінансово незалежною, самодостатньою та стійкою».

Нагадаємо, що громадська організація «Громадський формат»  в рамках проєкту «NGO relocation» створила хаб громадської активності в Івано-Франківській області, який діяв протягом року для громадських активістів та команд релокованих громадських організацій.

Проєкт «NGO relocation» реалізовує команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Національним фондом на підтримку демократії (NED).

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.