Загроза сходження селевих потоків. Прикарпатців попереджають про підйом рівня води у річках

Новини, Суспільство

Синоптики прогнозують підйом рівня води у річках Івано-Франківської області.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області,

Так, впродовж 11-12 червня на рiчках басейнів Днiстра та Прута продовжується пiдвищення рiвнiв води на 0,3 – 1,5 м над поточними в межах русел.

У мiсцях проходження локальних значних дощiв можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза сходу селiв. Прогнозують II рiвень небезпеки, помаранчевий.

Крім того, у горах — ускладнення погодних умов, діє штормове попередження. Існує загроза сходження селевих потоків. Рятувальники закликають не виходити у високогір’я до покращення погодних умов.

Водночас 11 червня станом на 9:00 на горі Піп Іван Чорногорський — хмарно, туман, дощ, вітер — східний, 7 м/с. Температура повітря становить 6° тепла, повідомляють на сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста.

«Дбайте про свою безпеку та у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте у Службу порятунку за номером 101», — наголосили надзвичайники.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.